Köksrenovering / Simpelt och stilrent

Köksrenovering / Simpelt och stilrent

Planerar Ni också köksrenovering men vet int riktigt vad Ni skall förvänta Er av projektet?

Vi ritar upp rummet enligt mått Ni gett oss; t.ex. som dessa 3D-bilder av ett egnahemshus kök, här planerar vi köksrenovering.
Kunden tog mått på väggarna åt oss och meddelade måttet på ytterväggen från dörrkarmen till diskho-väggen och måttet på diskho väggen från dörrkarmen till ytterväggen.
Vi fick också mått på kylskåpsväggen, så Vi kunde strax planera in passande möbler till köket.
Redan i början fick vi måtten på var fläkten och avloppet är, så det hjälpte till med placeringen.

Simpelt och stilrent

Målet med denna renovering var att få ett simpelt kök, som är stilrent i flera år framåt, eftersom paret ville bygga ett nytt hus inom några år.
Fönstret i hörnet ville man lyfta fram, så istället för kryddskåp med fläkt planerade vi in en fristående fläkt. Fastän det fanns rum på höger sida av fläkten för ett skåp, lämnade vi det tomt.

Tidigare hade köket en fristånde ugn men vi ändrade om det till en skild spis och ugn; visste Ni att man får också vitvaror via oss?
Eluttagen placerades på kylskåpsväggen och på vänster sida av ugnen. Som uttag blev det Twist i RST färg.
På vänster sida av ugnen finns också praktiska innerlådor i båda övre lådorna, så i ena kan man ha bestick och i andra kryddor. Av oss kommer det med en besticklåda i plast till varje kök.
Hörnet ville de lämna utan mekanik, så där finns en smyghörnskåp med en hylla, så dit får man undan kärl och maskiner man använder mer sällan.

Som lavoar har vi Line 6 i RST som är såpass stor att den fungerar bra tillockmed i hjälpköket.
Ovanför diskhon finns en traditionell torkskåp som har en dropp-plåt, så vattnet rinner ut bara ur mitten av skåpet, så slipper man törka diskhons kanter så ofta.

Nertill finns preliminära måttbilder på köket, från bilderna ser man enkelt hur breda skåpen är och hur mycket rum de tar på väggen.
Från bilderna ser man också åt vilket håll dörrarna öppnas.

 

När Ni är nöjda med planeringen räknar vår försäljade offert åt Er. Vi strävar till att ha så lättläst offert som möjligt, så att Ni vet vad Ni köper.
Offerten får Ni per rum, så Ni vet vad köket kostar och vad t.ex. hjälpkökets pris är, ifall Ni vill ha offert på möbler till olika rum.
Ni får också en lista på möjliga tilläggsutrustningar, så ser Ni hur mycket priset ändras ifall Ni lämnar nån av tilläggsutrustningarna bort, som t.ex. hörnmekanismen.

Hur mycket kostar köksrenovering till detta hem med alla tilläggsutrustningar?

 

Kunden har i princip tre olika prisgrupper att välja mellan och de baserar sig på lådmekaniken;
Metabox 3 070€
Tandembox 3 430€
Legrabox 3 630€

Använde ordet ”i princip”, eftersom största delen av kunderna vill i dagens läga ha Legrabox lådor i köket och sen Metabox i andra rum som inte är i likadan användning som kökets lådor.
Metabox är älsta lådmodellet och håller dynamisk belastning 25kg, då Legrabox som är nyaste modellet håller 40kg.
En annan omtyckt detalj med Legrabox är att lådans kanter är helt fasta, så de har inte stänger, så som de äldre modellerna, så inget trillar ut ur lådan lika lätt som på lådorna med kanter som inte är fasta.
Som Ni kanske gissade på namnen, så är alla lådmodellerna från samma fabrik, från Blum i Österrike. Våra gångjärn och Aventos mekaniken är också därifrån.
Men kanske mer om dom en annan gång…

Nertill ännu kundens Moodboard där Ni ser alla materialer och en bild på Legrabox lådan jag tidigare nämde.
Som lagervara har vi vita lådor, men det går också att få dom som gråa eller svarta som specialbeställning.

Hoppas detta lite förklarade hur projektet startar och går vidare hos oss
Våra planerares kontaktuppgifter hittar Ni här och vi betjänar Er vardagar från klockan 10:00-17:00.

Vi hörs! 🙂

-Linda, Huusholli Keittiöt

Keittiöremontti moodboard